Sinun äänesi on tärkeä!                                                                                               

Tuula Ala-Aho

Olen 60 vuotta täyttänyt paljasjalkainen oululainen nainen, puoliso, äiti ja mummu ja olen työskennellyt reilut 30 vuotta sairaanhoitajana erikoissairaanhoidossa. Mottoni on 'Elämä kantaa ja asioita voidaan aina pyrkiä ratkaisemaan eikä tuleen pidä jäädä makaamaan, mutta omat voimavarat on hyvä tunnistaa ja tarpeen mukaan mutkissa hiljentää.' Olen utelias, toimelias ja tekijä ja minussa on hipaus kehittäjää ja ripaus ratkaisijaa.

Olen työskennellyt yli 30 vuotta sairaanhoitajana erikoissairaanhoidossa ja työssäni kohdannut sairauden mukanaan tuomia haasteita ja pyrkinyt niihin omalta osaltani ratkaisuja etsimään yhdessä potilaiden ja muiden toimijoiden kanssa ja tiedän terveydenhuollon ja sosiaalitoimen haasteet tässä ajassa.

Olen työskennellyt myös järjestelmän vaihtoprojektissa Oulun yliopistollisessa sairaalassa ja opiskellut hyvinvointiteknologian opintoja, joten minulla on hyvä käsitys järjestelmien ja digitalisaation käytöstä perustehtävissä ja laajemminkin organisaatiotasolla.

Toimin myös Oulun seudun ympäristötoimiliikelaitoksen johtokunnassa ja Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueella aluevaltuutettuna vuosina 2022-2025 ja hyvinvointialueella myös yksilöasianjaostossa. Olen pitkään toiminut myös työsuojeluyhdyshenkilönä ja vuosina 2021-2025 työsuojeluvaravaltuutettuna Oulun yliopistollisessa sairaalassa.

Perheeseeni kuuluvat puolison lisäksi nyt jo aikuistuneet lapset ja lapsenlapsi, joten lapsiperheiden elämä on tullut tutuksi vuosien varrella. Perheiden tuki, osaava ja riittävästi resurssoitu kasvatus ja koulutus ja jokaisen lapsen harrastusmahdollisuuden varmistaminen yhteiskunnan toimesta auttavat mielestäni turvaamaan jokaisen lapsen ja nuoren kasvua ja siten perheiden arkea.

Vapaa-ajalla harrastan laulamista, luonnossa liikkumista ja liikuntaa, kulttuuria ja yhteiskunnallisia asioita ja vietän aikaa perheen parissa.

Koulutus

Olen sairaanhoitaja vuosimallia 1988 ja olen päivittänyt tutkintoni AMK-tutkinnoksi vuonna 2001. Opiskelen YAMK Sosiaali- ja terveydenhuollon johtamista ja kehittämistä Oulun ammattikorkeakoulussa. Olen lisäksi suorittanut erilaisia työnantajan ja myös muita koulutuksia ja opintoja sairaanhoitajan työhön, terveydenhuollon hallintoon, työhyvinvointiin ja myös hyvinvointiteknologiaan liittyen. Olen erityisesti perehtynyt neurologisen potilaan hoitoon ja siihen liittyviin tutkimuksiin ja toimin asiantuntijasairaanhoitajana MS-tautia ja epilepsiaa -sairastavien hoidossa.

 • Sairaanhoitaja (AMK) - terveydenhuollon osaaja Oulun ammattikorkeakoulusta 2001
 • Sosiaali- ja terveydenhuollon johtaminen ja kehittäminen YAMK, Oulun ammattikorkeakoulu 2021-
 • Sairaanhoitaja, Oulun terveydenhuolto-oppilaitos 1988
 • Terveydenhuollon hallinto perusteet 15 ov, Oulun yliopisto, Avoin yliopisto, 2001
 • Terveystieteet 25 op, Oulun yliopisto, Avoin yliopisto, 2018
 • Hyvinvointiteknologia opintoja 58 op, Savonia ammattikorkeakoulu 2004-2006

Työhistoria

Olen työskennellyt Oulun yliopistollisessa sairaalassa sairaanhoitajana neurologian vuodeosastoilla vuosina 1988-2001, aikuisten syöpätautien poliklinikalla vuosina 2001-2002, Neurologian poliklinikalla vuosina 2002-2005 ja vuodesta 2008 lähtien ja Oulun yliopistollisen sairaalan tietohallinnossa vuosina 2005-2008 potilashallintojärjestelmän vaihtoprojektissa pääkäyttäjänä. Olen toiminut asiantuntijasairaanhoitajana Neurologian poliklinikalla vuodesta 2012 alkaen MS-tautia ja epilepsiaa sairastavien hoidossa ja kehittänyt tätä toimintaa jo vuodesta 2009 alkaen.

 • Sairaanhoitaja, Oulun yliopistollinen sairaala, Neurologin poliklinikka, 2008-
 • Asiantuntijasairaanhoitaja MS-tautia ja epilepsiaa sairastavien hoidossa, Oulun yliopistollinen sairaala, Neurologian poliklinikka, 2012-
 • Oberon-pääkäyttäjä, Oulun yliopistollinen sairaala, Tietohallinto, 2005-2008
 • Sairaanhoitaja, Oulun yliopistollinen sairaala, Neurologian poliklinikka, 2002-2005
 • Sairaanhoitaja, Oulun yliopistollinen sairaala, aikuisten syöpätautien poliklinikka, 2001-2002
 • Sairaanhoitaja, Oulun yliopistollinen sairaala, neurologian vuodeosastot 32 ja 33, 1988-2001

Muuta

Olen kehittänyt sairaanhoitajan työtä toimialueellani ja ollut käynnistämässä MS-tautia ja epilepsiaa sairastavien potilaiden hoitoa nykyisen prosessin mukaisesti vuonna 2012. Olen saanut kehittämistyöllä ryhmän kanssa Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin laatupalkintokilpailun 2. palkinnon ja ollut esittelemässä toimintaa ammatillisissa tapahtumissa ja konferenseissa. 

 • SDP:n Oulun piirin eduskuntavaaliehdokas 2023 
 • Aluevaltuutettu 2022-2025 Oulusta Pohjois-Pohjanmaan alueella tavoitteinani turvata alueen asukkaiden oikea-aikaiset sosiaali-, terveydenhuollon ja pelastuspalvelut koulutettujen ja hyvinvoivien ammattilaisten toimesta
 • Yksilöasiainjaoston jäsen Pohteella eli Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueella 2023-2025
 • Vuoden MS-hoitaja 2022
 • Oulun seudun ympäristötoimi-liikelaitoksen johtokunnan jäsen 
 • Suomen MS-hoitajien hallituksen varajäsen
 • Olen toimialueellani työsuojeluyhdyshenkilö ja Oulun yliopistollisen sairaalan työsuojeluvaravaltuutettu vuosina 2021-2025. Olen toiminut myös vastuualueellani henkilöstön edustajana johtoryhmässä.
 • Oulun Tuomiokirkkoseurakunnan seurakuntaneuvoston ja kirkkovaltuuston varajäsen
 • Arinan edustajiston jäsen

Kuvagalleria